söndag 7 november 2010

När ingen annan ser av Duncan Fairhurst

Det här är en sann berättelse om Duncan som blev utnyttjad av sin pappa från det han var 4 år. En hemsk hemlighet och uppväxt han fick leva med länge. Övergrepp som pågick i över tio år där sjuka ritualer var en del av vardagen. När han en dag som vuxen ser sin pappa i hand med en liten pojke tar han tag i detta och anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn.
När jag läste den här boken så mådde jag mestadels illa och jag blev så arg. Hur en människa kan utsätta ett barn för såna hemska saker. En pappa som ett barn ska känna trygghet och lita på. En pappa som ska skydda en från allt ont och finnas till för sitt eget bästa. Inte en pappa som ska förstöra sitt barn och tro att det är normalt det ens sjuka pappa utsätter honom för. Och en mamma som inte tror på det heller. Som inte vill se det.
Nä, förbannad blir jag. Men jag tycker det är bra att Duncan har orkat och kämpat sig igenom detta och orkar skriva en bok om sitt liv. Det behövs komma ut och få upp ögonen på folk. Visst är det hemskt att läsa om det och veta att det finns. Men vi har haft turen att få en bra uppväxt till skillnad från Duncan.

En sann berättelse om en ung pojke som blev sviken av den person han älskade allra mest - sin far.Från det att Duncan var fyra år blev han utnyttjad av sin pappa. En fruktansvärd hemlighet som han bar på sina små axlar. Uppvuxen i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far. Övergreppen pågick i tio års tid och satte djupa sår i den unga själen. Sår som ledde Duncan in i missbruk och kriminalitet. När han en dag som vuxen ser sin pappa hand i hand med en liten pojke bestämmer han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Han anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn.Det här är hans skakande berättelse om hur han tog tillbaka makten över sitt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar