måndag 9 februari 2015

Oro av Jesper Stein


En ny dansk bekantskap. Alltid kul med en ny dansk deckare och nya författare.
Dock gick läsningen lite trögt under vardagarna så det blev inte så mycket sammanhängd läsning men i helgen tog jag igen det. Jag gillar boken och personerna vi får följa. Biträdande polischef Axel Steen har jag blandade känslor för. Ibland gör han bra ifrån sig medans i andra tillfällen klantar sig. Men ingen är perfekt :)
Jag ser i alla fall fram emot fler böcker av Jesper Stein.

En man hittas mördad på en kyrkogård. Natten efter polisens stormning av Ungdomshuset i Nørrebro 2007 - en åtgärd som ledde till intensiva gatustrider mellan polis och demonstranter.

Den döde är klädd i svart rånarluva och tycks vara en demonstrant. Detta kastar misstankar mot polisen som hade kyrkogården under tung bevakning medan oroligheterna pågick. Kan det vara en polis som har gått för långt i stridens hetta?

Den unga autonoma Piver får tag på en video som visar vad som verkligen hände på kyrkogården på natten. Innehållet i videon får honom att snabbt fly från Köpenhamn. Biträdande polischef Axel Steen - frånskild far med kärleks­problem - är satt att leda utredningen som leder till både gangsters och långt in i polisens egna korridorer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar