lördag 28 februari 2015

Den stumma flickan av Hjorth & Rosenfeldt


Fjärde boken i serien. Bok nr 3 slutade med en cliffhanger och jag såg snabbt till att börja läsa denna och se vad som händer. Boken är bra som alla de andra tidigare böckerna. Men tyvärr tycker jag inte den är så bra som boken innan. Gruppen har blivit annorlunda och man får inte alls samma känsla för personerna längre, inte lika mycket fokus på dem. Den enda som får mer och mer utrymme i böckerna är psykologen Sebastian Bergman och honom tycker jag bra om i boken. Tycker han inte alls är så jobbig som första boken utan faktiskt den vettiga här tycker jag. Många gillar honom inte alls men jag tycker han är bättre eller för att man kan förstå honom mer nu.
Men boken lästes med spänning och jag ser fram emot fortsättningen och hur utvecklingen sker i gruppen.

En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar