söndag 15 mars 2015

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker


Det här är en vacker berättelse om kärlek. Om livslång kärlek som aldrig svalnar och om längtan.
Jag tycker boken var bra men jag saknar mer. Jag vill veta mer om Tin Win i nutid och om hans amerikanska familj och U Ba. Tyvärr tycker jag boken var lite för ytlig och grep inte tag i mig som jag hade velat och trodde. Men det blir inte alltid som man vill.

Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.

En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.

Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar