söndag 16 augusti 2015

Gården av Simon Beckett


Jag hitta denna i affären i veckan. Hade helt missat att Simon Beckett hade kommit ut med en ny bok så det var en positiv överraskning. Så den börja jag med på en gång när jag kom hem. Simon Becketts böcker tycker jag mycket om och denna var inget undantag. Den tog sig lite annorlunda än andra deckare. Vi får följa Sean som flyr från något i London och som nu har hamnat i Frankrike. Man får dock inte veta vad han flyr ifrån utan han hamnar på en enslig gård i Frankrike efter ha skadat sig och där blir han omhändertagen men de som bor där är lite speciella och bäst att hålla sig för sig själv för sitt eget bästa.
Ju längre vi kommer i boken så får vi veta mer om personerna på gården samt vad som egentligen hände i London och vad som väntar.
Den är spännande och jag gillar Sean men vill bara läsa vidare för att veta vad de andra personerna döljer samt vad Sean flyr ifrån.
En mycket bra bok och jag önskar Simon Beckett kunde släppa lite fler böcker :)

Det är kväljande varmt på den franska landsvägen när Sean kliver ur bilen. Bensinmätaren visar på rött. Det finns bara en sak att göra. Hastigt undanröjer han alla spår och fortsätter sin flykt till fots. Han tar sig över ett taggtrådsstängsel och in i skogen -- men kommer inte långt. Fällan slår igen runt foten och järntänderna tränger igenom kängans läder. Ingen hör honom skrika.
Nästan medvetslös av smärta och blodförlust befrias han av två systrar från en bondgård i närheten. Den nedslitna gården drivs av flickornas labile far som gör allt för att hålla sig isolerad från omvärlden.Det är en perfekt chans för Sean att hålla sig undan ett tag. Men snart visar sig gården vara ett säreget ställe med stränga regler, svårtolkade relationer och en egendomlig stämning. Gradvis förstår Sean att gården döljer fler obehagliga hemligheter än dem han själv bär på -- och att han måste ta sig därifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar