lördag 24 oktober 2015

Inkräktaren av Håkan Östlundh


Denna bok börja jag läsa nu när jag var iväg på en veckas solsemester så jag hade all tid att bara ligga vid poolen och läsa. Jag kastades in direkt och var fast redan från början. Åh sånt älskar jag. Sen har jag bara läst på och inte velat sluta läsa. Det här är nog den bok av Håkan Östlundh som jag har tyckt bäst om men även den som kändes mest jobbig.
Tråkigt när boken tog slut men det finns flera att se fram emot :)

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början ...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll? Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar