måndag 5 oktober 2015

Spetsad av Kjell Eriksson


Ja, det går väldigt segt just nu med läsningen. Har en liten svacka och det är inte alls kul :(
Hoppas på att det vänder snart för jag vill så gärna läsa.
Men nu har jag läst Spetsad av Kjell Eriksson. Har gått och kikat bra länge på den och när jag hitta den på rea så blev den min och även nästa bok om Kommissarie Santos.
Den utspelar sig på ön Salvador utanför Brasiliens östkust. Börjar med att två personer bli mördade och sedan är jakten igång.
Polishuset och dess arbetare är lite annorlunda mot vad man är van vid :) Arbetsmoralen är inte alltid på topp. Men alltid kul när böcker utspelar sig i andra miljöer än man är van vid.
Boken var absolut läsvärd och nästa bok i serien får bli när läslusten är tillbaka.

Ett skarpt skott avbryter Santos siesta, och Orlandos liv släcks brutalt utanför byns bar. Det är det andra mordet på samma dag på ön utanför Salvador på Brasiliens östkust. Kommissarien blir klart besvärad. Raoul visste han inte var han hade, han hade varit borta på fastlandet länge. Men Orlando var ju en hygglig karl. Vad hade han nu blivit indragen i? Och Santos som trodde han hade koll på allt och alla omkring sig. Den yngste polisen på stationen, Luiz, är nyinflyttad och trevar sig fram i umgänget med arbetskamrater och infödda. Hans ambition och energi irriterar Santos. Det finns också andra mystiska nykomlingar på ön: en man hittas skottskadad i ett kärr, en annan spatserar runt med en käpp och en demonisk blick och sätter skräck i alla han möter. Ingenting verkar hänga ihop med något annat. Och så är det ju så förbannat hett! En öl hemma i hängmattan är alltid att föredra framför arbete. Under tiden stävar en segelbåt mot ön med en last som inte ens hela besättningen känner till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar