lördag 23 januari 2016

Himlen är alltid högre av Jonas Moström


Detta är första boken i en ny serie. En spännande bok men efter ett par veckor så har jag glömt hur den sluta. Fick ta fram boken igen och läsa sista sidan för att minnas och fortsättningen följer i nästa bok. Även om jag tyckte boken var bra så är många böcker lika i handlingen så lätt att man glömmer hur det går men jag kommer nog lästa nästa bok.

Nathalie Svensson, psykiatriker och medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad har hon skaffat sig en etta i Stockholm för att kunna leva ett annat liv vid sidan om det som mamma i Uppsala.
På väg hem från en utekväll får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon tidigare spenderat en natt med, och som nu vill träffa henne igen. De stämmer träff vid Karlaplan när Nathalie kommer fram ser hon hur Rickard blir brutalt skjuten och slängd i fontänen.
Överfallet är närmast identiskt med mordet på hennes stora kärlek för tio år sedan ett fall som aldrig fick sin förklaring.
Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?
Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

1 kommentar:

  1. Jag har precis läst hans allra första deckare, Dödens Pendel. Tyckte den var okej och kommer säkert fortsätta med serien, men lägger den nog på hyllan ett tag just nu iaf! =)

    SvaraRadera