lördag 23 januari 2016

Sex år av Harlan Coben


Här är en bok man funderar rätt mycket när man läser. Historien är lite speciell och jag visste inte vad som var sant eller inte. Men det är sånt som får en att fortsätta läsa så man får lite klarhet och vill veta vad som händer. Men sen att privatpersoner tar saken i egna händer har jag svårt för men i det här läget har jag mer förståelse.
Men jag fastna och tyckte boken var bra.

Sex år har gått sedan Jake Fischers stora kärlek Natalie gifte sig med en annan man. Sex år då han försökt läka sitt brustna hjärta genom att fly in i arbetet som universitetslärare. Sex år då han hållit sitt löfte till Natalie att lämna henne i fred, men plågats av mardrömmar om hennes liv med maken Todd.
Men åren har inte på något sätt dämpat hans känslor, och när Jake en dag får se Todds dödsannons bestämmer han sig för att gå på begravningen. Precis som han hoppats på får han en glimt av Todds fru, men får en chock när han inser att det inte är Natalie. Den sörjande änkan hävdar att hon varit gift med Todd i mer än tio år, och det gör att Jake tvingas omvärdera allt det han trodde att han visste om den bästa tiden i sitt liv.Jake börjar söka efter sanningen, och minnena av Natalie och deras gemensamma liv blir allt svårare att lita på. Han beslutar sig för att söka upp deras gamla vänner, men antingen så är de omöjliga att hitta eller så kommer de inte ihåg honom. Ingen har sett Natalie på åratal och Jake inser att han egentligen inte vet något om kvinnan som krossade hans hjärta – och ljög för honom. Jakten på henne kommer snart att sätta hans eget liv i fara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar