lördag 23 januari 2016

När klockan slår fem av Denise Rudberg


Oj, den här boken tog inte många timmar att läsa ut. Jag gillar verkligen den här serien och ser alltid fram när en ny bok kommer.
Men jag läser dessa för personerna i boken och inte för fallen. Jag gillar de tre huvudpersonerna i böckerna som Marianne, Torsten och Augustin. De här så härliga på sitt sätt och hur de gillar att umgås med varandra. Lite här och där kommer det in lyxig flärd med god mat och dryck och det är trevligt inslag :)
Brottsfallen är en bonus men lägger inte så stort fokus på dem men allt smälter ihop bra. Jag hoppas på fler böcker.

Det är sensommar och Stockholm skakas av en rad överfallsvåldtäkter i de finaste kvarteren på Östermalm. När ett av våldtäktsoffren mördas, och hon visar sig vara dottern till en välrenommerad kommissarie, får åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor det känsliga fallet. De börjar misstänka att det finns kopplingar till en serie våldtäkter som skedde tjugo år tidigare i Lunds studentkretsar. Tillvägagångssättet då liksom nu är utstuderat – efter att noggrant ha valt ut sina offer tar sig gärningsmannen in i deras hem när de sover.

Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid anar att våldtäktsmannen själv har kopplingar till Östermalm, men upptäcker snart hur svårt det är att få familjerna i de eleganta våningarna att prata om en av de sina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar