tisdag 29 mars 2016

Kvinna inför rätta av Louise Doughty


Denna bok hörde jag talas om ett par månader innan jag läste den. Tyvärr så gav jag boken fel förutsättningar. Jag låg på sjukhus i början av boken och kunde inte lägga den vilja och ork som jag vill på en bok då det är så mycket annat som händer runt om en i ett sånt tillfälle jag var i då.
Det tog nog ett par veckor för mig att läsa klart boken. Det gick segt i början som sagt då jag inte läste många sidor åt gången och kände inte riktigt att jag kom in i den.
Men efter cirka halva boken så kunde jag ägna mer åt den och jag kom in i boken och handlingen och då blev det riktigt bra. Jag blev nyfiken på hur det skulle gå och jag försökte själv ana mig till slutet.
Så även om jag fick en dålig start så får boken ett bra betyg så är glad att jag kunde ge den rättvisa som den förtjänar.
En speciell bok med lite annan handling än de klassiska böckerna. Kul!

Vid 52 års ålder verkar Yvonne Carmichael, framgångsrik genetikforskare, ha allt man kan önska sig – ett vackert hem, ett lyckligt äktenskap och två vuxna välartade barn. Men när hon en dag blir inbjuden som föreläsare för medlemmarna i ett parlamentariskt utskott gör hon något som vanligtvis skulle vara henne helt främmande: när hon möter en främling, som hon inte ens vet namnet på, drabbas hon av en så överväldigande attraktion att hon en stund senare har sex med honom på offentlig plats. De inleder ett förhållande och passionen frigör krafter som hon inte kan kontrollera. Krafter som leder henne och hennes älskare in i en mordrättegång.

Från förhörsbåset berättar Yvonne sin historia och växlar mellan rättegången och händelserna som föregick den. Vittnen kallas in och ger sin version. Bit för bit kartläggs förloppet och när vi tror att vi vet vad som hänt kastas nytt ljus över skeendet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar