onsdag 30 mars 2016

Fågelburen av Lisa Jewell


Det här är en bok jag tyckte mycket om. En historia om en familj som har en fin uppväxt men som genom en tragisk händelse bryter isär familjen. Vi får följa alla familjemedlemmar från deras sida och vilken relation till varandra de har haft och har nu.
Som sagt så gillar jag boken men den är sorglig men även underhållande. Alla är speciella på sitt sätt och det enda negativa jag kan känna är att det händer lite för mycket just för denna familj. Även om den är sorglig så blir jag även glad stundtals och visar att det finns en fin familj som vill finnas där för varandra.

Välkommen till familjen Bird. De fyra syskonens barndom är en total idyll: ett vackert gammalt hus i en pittoresk by, ett varmt, mysigt kök fyllt av kärlek och skratt, soldränkta eftermiddagar i en vindlande trädgård.

Men en påskhelg drabbas familjen av en tragedi så förkrossande att den driver dem isär. Åren går och syskonen växer upp utan mycket kontakt sinsemellan. Snart är det nästan som om de aldrig varit en familj.

Nästan. Men inte riktigt. För något har hänt, något som får dem att återvända hem, tillbaka till huset de växte upp i och till vad som egentligen hände den där påsken för länge sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar