onsdag 30 mars 2016

Murder bag av Tony Parsons


Denna bok fick jag av min kära syster. En bok jag aldrig hade hört talas om. Men det lät som en bok för mig och jag var fast redan vid första sidan. Såna böcker älskar jag :) Den är lite rå på vissa ställen men för mig gör det bara boken bättre. Jag gillar sånt i böckerna.
Jag gillar kriminalpolisen Max Wolfe och hans lilla dotter. Tycker om när man får följa dem i deras privatliv och inte bara i yrket.
Det händer mycket i boken och man vill bara veta slutet.
Detta är tänkt som en triologi om Max Wolfe så jag ser redan fram emot nästa bok.

En seriemördare går lös i Londons West End. En mördare som till synes iskallt skär halsen av rika och mäktiga män på ett ovanligt brutalt sätt.
Kriminalpolisen Max Wolfe sätts in på fallet. Wolfe är alla mördares mardröm. En impulsiv, egensinnig och envis yrkesman. Han är även ensamstående förälder till femåriga dottern Scout, hundälskare och amatörboxare. På mordroteln vid Londons West End Central följer Max Wolfe mördarens blodiga spår från små bakgator till storstadens upplysta stråk, genom de mörkaste vrårna på Internet till maktens korridorer.
Det första offret är en rik bankman som under många år bedragit sin hustru. Det andra offret är en hemlös man. Till en början verkar mordoffren inte ha något gemensamt, men det visar sig att de båda männen tjugosju år tidigare gick på samma skola. Vad kan ha utlöst mördarens besinningslösa vrede och varför är just de här männen utvalda?
Mördarens metoder och offer diskuteras flitigt i sociala medier. Det är ingen tvekan om att mördaren följer varje steg. Någon utger sig för att vara mördaren på Internet och samtidigt som spekulationerna tar fart, inser Wolfe att både han själv och dottern Scout är i fara. Mördaren är skoningslös och är uppenbarligen beredd att göra allt för att stoppa Wolfe.

2 kommentarer:

  1. Denna har jag faktiskt uppskriven på min vill-ha-lista. Och där får den alltså stå kvar :)

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag :) Får se vad du tycker om den sen.

    SvaraRadera