fredag 18 juli 2014

Tills döden skiljer oss åt av Ingrid Elfberg


Fick ett pocketogram i sommarpresent av jobbet. Alltid uppskattat men i år var det extra svårt att välja bok. Hitta flera jag var intresserade av men till slut föll valet på denna. Jag har läst den tidigare boken av Ingrid Elfberg tidigare och tyckte den var bra men var många år sen.
Den här boken handlar om kvinnomisshandel där båda är poliser och hur Erika försöker fly från sin man Göran och börja om på nytt. Erika börjar ett vikariat på polisen i Göteborg men Göran kommer efter och sprider massa rykten om Erika så hennes nya kollegor börjar tvivla på henne och gör allt för att hon ska återvända till honom.
En hemsk historia som tyvärr är vanlig.
Jag tycker boken var bra och tar upp ett viktigt ämne.

Erika står utanför poliskollegan Annas dörr med bara en väska i handen. Hon berättar inte varför hon hals över huvud flytt från Stockholm, lämnat sin man Göran, som också är polis, och sin älskade hund Boss på nyårsafton. Anna tar henne till sjukhuset med spräckta revben, ett brutet finger och en blåslagen kropp.

Det dröjer inte länge innan Göran kommer efter till Göteborg. Men Erika har bestämt sig ­ han ska inte vinna, även om han håller hennes Boss som gisslan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar