söndag 26 april 2015

Den röda damcykeln av Mats Ahlstedt


Jag har hunnit läsa ett par böcker nu av Mats Ahlstedt och jag gillar dem. Kul att hitta en ny "serie" att följa. Men tyvärr fastna jag inte lika mycket för denna som de tidigare. Den är bra men känns lite seg mellanåt och lite för rörig med alla personer.
Tycker relationen mellan Sören och Fatima är lite för mycket också. Har inte riktigt fått in en känsla för någon av dem och blir inte bättre av deras tankar och känslor.
Men som alltid så finns det bättre och sämre böcker så jag tror jag har fler bra spännande böcker framför mig av Mats Ahlstedt att se fram emot.

En drogpåverkad man hugger ihjäl sin fru med en yxa medan parets barn låser in sig i badrummet. Det ser ut att vara ett sorgligt rutinfall för kommisarie Sören Högström och hans kollega Fatima Wallinder vid länskriminalen i Göteborg, men det blir mer komplicerat när Wallinder upptäcker att mördaren för tio år sedan begick samma brott, då i närvaro av sin numera 17-åriga dotter. Dottern är försvunnen och Wallinder börjar söka efter henne, utan att förstå att hon utsätter sig själv för livsfara.
Samtidigt dyker en ung flicka plötsligt upp hos Oskar Lagerström, en lätt alkoholiserad och deprimerad änkling som fortfarande sörjer den trafikolycka som kostade hans fru och dotter livet tio år tidigare, en olycka som han själv orsakade. Den unga flickan flyr från något och har ingenstans att bo. Hon vägrar att tala om vad hon heter och Oskar kallar henne Felicia efter sin dotter. Men vem är hon? Och varför hittar han en röd damcykel i trädgården? Är det bara en slump att den ligger där eller har den något att göra med den bok Oskars fru publicerade precis före olyckan, en bok med namnet Den röda damcykeln, om mäns våld mot kvinnor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar