tisdag 19 juli 2016

Det kommer alltid en ny himmel av Lori Nelson Spielman


Denna har jag sett i affären och sedan ramla jag på denna när jag var på biblioteket och hämta ut andra böcker så den fick också följa med hem.
Det var en lite rolig men också lite sorglig feel-good.
När Elizabeth förlorar sin mor så får hon veta när testamentet läses upp att hon ska fullfölja sina livsmål som hon skrev när hon var tonåring för att kunna få ut sitt arv. Hon har ett år på sig att pricka av de resterande målen.
Inte lätt när målen är satte när man var tonåring och nu är vuxen och kanske inte alls har samma mål längre.
Det kan hända mycket på ett år :)
Jag tyckte om boken och det var en bra debut och jag hoppas jag får chansen att läsa mer av Lori Nelson Spielman.

Elizabeth har inte lång tid kvar. Och hon vet att hennes 34-åriga dotter Brett inte är lycklig, trots ett på ytan perfekt liv med pojkvän, jobb och lyxig lägenhet. Hur ska Elizabeth kunna hjälpa sin dotter?

När testamentet efter Elizabeth ska läsas upp räcker advokaten Brett en skrynklig, gulnad papperslapp. Lappen innehåller en lista med de livsmål Brett skrev ner som tonåring och som hennes mamma sparat i hemlighet och nu ber henne att försöka uppnå: allt från att bli förälskad och skaffa barn till att skaffa en häst, arbeta som lärare och lappa ihop förhållandet till den frånvarande pappan.

Men hur ska det gå till? Lärardrömmen har Brett för länge sedan övergett för en högavlönad marknadsförartjänst. Pojkvännen Andrew vill inte ha barn och Brett har gett upp hoppet om att någonsin bli mamma. Och hennes pappa är död sedan sju år tillbaka.

Vägen till att bocka av listan visar sig vara lång, slingrande och oförutsägbar. Brett får lov att ge upp sin bekväma tillvaro och ompröva sina val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar