tisdag 19 juli 2016

I sanningens namn av Viveca Sten


Detta är den åttonde boken i serien "Morden i Sandhamn". Jag har läst alla böckerna och de är lättlästa och man fastnar lätt i varje bok. Jag gillar ju att man både får följa den privata delen med Nora och Thomas men sen även deckardelen.
Denna bok är en av de bästa av alla böckerna. Jag fastna direkt och tog bara ett dygn att läsa den. Det var gripande och deckardelen var riktigt bra och man var inte helt säker på hur det låg till så man hölls fast in i det sista.
Den privata delen var lagom mycket och även där hände det mycket och som även höll ihop med deckardelen.
Ja, det var kul att boken tog ett rejält kliv upp och jag ser fram emot nästa bok.

Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.
Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar