söndag 31 juli 2016

Elva år i fångenskap av Michelle Knight & Michelle Buford


2013 lyckades tre kvinnor fly från att ha varit kidnappade och inlåsta sedan 2002 i Ohio, USA.
Jag minns det nästan som igår när jag fick höra dessa nyheter. Ariel Castro kidnappade dem 2002, 2003 och 2004 och den yngsta var endast 14 år.
Med en av dem fick han även barn med efter ha våldfört sig på dem i många år. En av tjejerna blev gravid flera gånger men han misshandla henne så brutalt så hon skulle förlora barnen.
Till slut lyckades de uppmärksamma en granne som larmade och de blev äntligen fria men tyvärr efter mer än 10 år. Hur lyckas man återgå till ett normalt liv? Det är så hemsk att läsa om detta som har skrivits av tjejen som blev kidnappad först och allt som pågick inne i huset och av dem hemska Ariel Castro som sedan tog livet av sig i sin cell.
Det jag tänker på och som skrämmer mig är hur många fler är i samma situation just nu? Hur många personer som är spårlöst försvunna och som är i samma situation. Jag mår illa när jag tänker på detta. Var är världen på väg? Vad är man för människa som kan kidnappa och låsa in människor?
Det är i alla fall en mycket gripande och hemsk bok.

I nästan 11 år var Michelle Knight i Ariel Castros våld, inlåst i hans hus i Cleveland, Ohio.Michelle Knight är en av de tre kvinnor som hölls fången av Ariel Castro i hans hus i Cleveland och hon var hans första offer. Michelle lockades till Castros hem i augusti 2002. Hon var då 21 år. I april 2003 tog Castro sitt andra offer - den knappt 17-åriga Amanda Berry - och ett år senare kidnappade han Gina DeJesus, 14 år.

Den 6 maj 2013 lyckades de tre kvinnorna rymma ur huset. Amanda Berry och Gina DeJesus återförenades snabbt med sina familjer, men Michelle Knight vägrade att träffa sin mamma. De fyra första månaderna i frihet bodde hon i ett boende som hon tilldelats av sociala myndigheter. Sen hon befriades har hon också avstått från att söka upp sin son, i dag 15 år, som adopterades bort av hennes familj under tiden hon var bortrövad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar