tisdag 19 juli 2016

Mios Blues av Kristina Ohlsson


Det här är fortsättningen på "Lotus Blues". Jag tyckte om Lotus Blues men tyvärr läste jag den för över 1½ år sedan. Då detta är en direkt fortsättning på den boken så har det gått för lång tid för mig mellan böckerna för att jag ska minnas helt hur boken var. Jag har dragit mig för att läsa denna då jag har glömt mycket men när jag väl börja läsa så tog det ett bra tag innan jag kom ihåg tillräckligt mycket för att kunna gilla denna. Men till slut så var jag inne i boken och blev fast och uppskatta boken.
Men om ni ska läsa dessa böcker så gör det medans ni fortfarande minns första boken. Då får ni som mest behållning. Men båda böckerna är bra så jag kan rekommendera dem!

Var är Mio?

Vad hände egentligen på Mios dagis den där sista dagen? Mot sin vilja har Martin Benner dragits in i jakten på den försvunne fyraåringen. Så länge barnet är borta, kommer inte den hänsynslösa maffiaorganisationen att lämna honom i fred. Desperat följer Martin upp de få spår som finns.

Men Mios försvinnande är inte Martins enda problem. Han måste också bringa klarhet i vem som försöker sätta dit honom för mord som han inte begått. Han blir allt mer paranoid för var dag som går. Vem kan följa honom så nära utan att själv bli synlig?


Jakten på sanningen ställer honom inför ett ohyggligt dilemma: Kan han rädda både Mio och sig själv? Eller krävs ytterligare offer för att Martin Benner ska få ro?

Mios blues tar vid där den dramatiska thrillern Lotus blues slutade.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om att de behöver läsas ihop för att de ska bli riktigt bra. Jag gillade att det faktiskt var en serie som tydligt är bara två böcker. Ibland kan man bli lite trött på långa serier med cliffhangers i varje bok.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tyckte också om att det endast var två böcker som följde varandra. Annars kan det lätt bli långrandigt. Alla gör serier nu känns det som. Men blir det fler såna här så väntar jag och läser dem tätt inpå medans man fortfarande har kvar det i minnet.

    SvaraRadera