måndag 14 augusti 2017

Dansa min docka av M.J. Arlidge


Det här är den tredje boken i serien om kriminalkommisarie Helen Grace.
En serie jag verkligen gillar och jag kan nästan säga att den här boken är den bästa än så länge. Den här fångade mig redan från sidan 1 och jag ville bara få läsa.
Sen kan jag säga att titlarna på böckerna är det jag har fastnat för. Det är det här psykologiska med barnramsor och sen det mörka innehållet som lockar och det har fungerat för mig.
Riktigt bra och fjärde boken finns ute så den väntas läsas inom kort.

En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare.
Inte långt därifrån, på en öde strand, hittas kroppen efter en annan ung kvinna - en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själva verket var död.
Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra - en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar