tisdag 15 augusti 2017

På sex meters djup av Denise Rudberg


Det här är den sjätte boken i Denise Rudbers elegant crime-serie. En bok där man vet vad man får och vad man kan vänta sig. Man får som vanligt följa Marianne, Torsten och Augustin i deras arbete men även privat.
Själva deckarfallen är väl sådär enligt mig men min stora behållning är just huvudrollsinnehavarna i böckerna och deras roller och privata liv. Det är just de som är huvudpunkten :)
Jag gillar boken men den tar slut lite för fort. Vilken tur att den sjunde boken kommer ut om ett par månader så man har nåt att se fram emot inom kort.

Stockholm är täckt av is och en bister kyla blåser över innerstaden som rustar inför jul. När en storslagen opera har världspremiär samlas hela den svenska kultureliten. Ett mycket välkänt konstnärspar hyllas för såväl librettot som sin regi och scenografi, men när paret lämnar premiären för att ta sig till sitt omtalade lantställe i skärgården går något fel. De försvinner spårlöst. Deras båda döttrar anmäler föräldrarna som försvunna och media dränks omedelbart av spekulationer och teorier om vad som hänt det hyllade paret. Åklagarsekreterare Marianne Jidhoff som besökte operapremiären tillsammans med sina kollegor dras omedelbart in i den glödheta utredningen.
Några veckor senare mördas oförklarligt en kvinna på ett äldreboende. Ett meddelande på brottsplatsen leder Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid in i en utredning med makt och politik i centrum. Och plötsligt verkar mordfallet ha kopplingar till konstnärsparets mystiska försvinnande. Marianne och hennes kollegor får många trådar att dra i mitt i ett kallt och mörkt Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar