tisdag 8 augusti 2017

Välkommen hem av Ninni Schulman


Den femte delen i serien om journalisten Magdalena Hansson. En serie som man lätt fastnar i och jag sträckläser alla böckerna. Det jag har svårt för i böcker är när personer på egen hand tar tag i saker och ting och försöker lösa brottsliga fall själva men det har blivit bättre i denna bok på den fronten.
Jag gillar också att man får följa Magdalenas privata liv och hur hon har det med familjen och eventuella problem. Även med poliserna Petra och Christers arbets- och privatliv. Då känner man att man får lära känna karaktärerna när man även får se deras liv utanför arbetet.
Jag ser fram emot flera böcker.

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.

Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.

På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

2 kommentarer: