tisdag 8 augusti 2017

Under radarn av Lee Child


Lee Child är en av mina favoritförfattare och har varit i många år. Jag har läst alla hans böcker och nu precis även den senaste, nr 21 i ordningen som finns på svenska.
Dock var förra boken en besvikelse men det kan inte alltid gå ihop och passa en. Men man undrar såklart om hur nästa bok kommer bli.
Denna bok utspelar sig i Jack Reachers tidigare liv när han är kvar i armépolisen. Han blir utplockad för ett speciellt uppdrag där ingen vet vad han gör.
Som vanligt blir det en katt- och råttalek när det gäller Jack Reacher.
Boken är definitivt bättre än förra. Dock lite segt i början av boken men sen blir det spännande och det flyter på. Men jag saknar den riktiga farten som det har varit i tidigare böcker. Tempot har gått ner lite och det är synd.
Men jag hänger kvar och ser fram emot nästa möte med Jack Reacher :)

Året är 1996 och vi möter en ung Jack Reacher som fortfarande befinner sig i armén. Han har precis återvänt från ett lyckat uppdrag i Balkan och belönas med en medalj och en stor förmögenhet. Direkt efter ceremonin får han order om att återvända till skolbänken. Reacher, tillsammans med en FBI-agent och en CIA-analytiker, ställer sig alla frågan: vad i helvete gör de där?

Snart förstår de att det rör sig om en täckmantel. Var och en, den bästa inom sitt område, har handplockats för ett topphemligt uppdrag: att hitta en amerikan som försökt sälja ett föremål till en islamistisk terrorcell i Hamburg, för hundra miljoner dollar. Både föremålet och förrädarens identitet är ett stort mysterium. Det är upp till gruppens enade krafter att hitta dem båda, innan det är för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar