onsdag 27 oktober 2010

Drama Queens - I ett liv nära dig av Lina Forss, Maria Ernestam, Inger Frimansson, Moa Herngren och Anna Jansson

Det här var en lite annorlunda bok. Här skriver fem kända författarinnor en historia var. Det gemensamma temat i dessa historier är kärlek. Några av historierna föll mig inte i smaken och då kändes det bra att de inte var så långa medans ett par andra gärna hade få vara längre. En nackdel med att ha flera historier i en bok är att när en historia är klar så börjar man med nästa och då måste man "nollställa" sig och komma in i den nya medans man precis har avslutat historien innan. Men det är ju olika från person till person hur lätt man tycker det är. Min personliga favorit av historierna är den sista "Rätten till ett barn" av Anna Jansson. Det var den enda som verkligen höll mig fast och längtade att få läsa klart.
Men tycker det var lite kul med upplägget med flera författare i samma bok. Det kan få en att bli intresserad att läsa mer av någon av dem.

Det handlar om kärlek. Hur svårt kan det vara? Varför kan man inte bara älska den man har kär? Vad händer om man inte träffar den rätta och sökandet övergå till ren desperation. Ingen vill vara udda och den som sticker ut men fråga är bara hur långt man är beredd att gå för att passa in och för att ge och få kärlek. Det handlar också om grannsämja och vilken roll en katt och kan ha för sin egen lycka men också för andras olycka. Vi får även läsa om händelser som kan få en person att bara vilja försvinna, hoppa upp på en cykel med sin son och cykla ut i natten, men också om tragiska missöden som kampen för rätten till sitt barn och vad som händer när barn far illa. Drama Queens – I ett liv nära dig är en unik läsupplevelse med starka historier och djupa känslor av fem svenska författare. Det är välskrivna berättelser i olika stilar och här blandas mord, intriger, kärlek och vänskap med vardagsdramatik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar