lördag 23 oktober 2010

Vickis vintagebutik av Isabel Wolff

Åh säger jag bara. Jag kunde inte sluta läsa och jag ville inte att den skulle ta slut. Det här är en underbar feelgood-roman. När jag läste "En hattaffär på hörnet" så ville jag inte läsa nåt annat efter den. Jag ville hitta en likadan härlig bok. Nu har jag gjort det! Men nu vill jag ha fler. Och jag som inte har gillat vintagekläder ser nu alla dessa härliga plagg framför mig efter ha läst boken.
Vicki Swift har sagt upp sig och tagit tag i sin dröm, att öppna en second hand-butik med vintagemode. Hon träffar massa nya människor med intressanta bakgrunder. En dag söker en äldre kvinna vid namn Therese Bell upp Vicki och vill sälja en samling äldre kläder förutom ett alldeles speciellt plagg. Vicki får en dag höra historien om det speciella plagget och de två kvinnorna finner varandra och det visar sig att de båda har mycket gemensamt.
Det är så härligt att få följa "träffa" alla kunderna och Vickis bekanta. Man önskar att butiken fanns i verkligheten så man kunde få gå dit och träffa dem och se på dessa otroligt fina plaggen.

Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar