lördag 31 december 2011

Det fjärde offret av Mari Jungstedt

Det här är den nionde boken av Mari Jungstedt och de är fortfarande lika bra. Den här har jag nästan streckläst som de övriga.
Jag försöker som alltid luska ut vem den misstänkta är i boken men här tar det ett bra tag innan jag är med på vem det är.
Det positiva med den här boken är att journalisten Johan Berg inte alls är lika inblandad i fallet som han har varit i tidigare böcker.
Kommisarie Knutas har lite problem på hemmafronten och tänker mycket på det samtidigt som han ska försöka lösa fallet.
Hoppas nästa bok är på gång.

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

2 kommentarer:

  1. Härligt! Fick denna i julklapp och får väl försöka klämma in den i läskön snart.

    SvaraRadera
  2. Härligt! Då har du nåt spännande att se fram emot :)

    SvaraRadera