söndag 26 juli 2015

Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson


Ibland är det skönt att ha såna här böcker till hands. De kan vara lite småroliga och man vet vad som nästan kommer hända. Det här är inget undantag :) Tog cirka ett dygn att läsa den här. Men så har man semester också så då tar man sig tiden. Jag blev fast i denna och den var lite annorlunda. En kvinna som lever med sin man och två barn utanför stan men som blir av med jobbet och trasslar in sig i ett dubbelliv. Som alltid så kan det bli lite för overkligt men det hör nog till :) Härligt tidsfördriv i vilket fall. Jag har fortsättningen hemma så får se hur den utvecklar sig.

Amanda Berger lever ett tryggt och tillrättalagt liv tillsammans med sin man och deras två tonårsdöttrar i en Stockholmsförort där ytan är allt, och där det är viktigare att vara lyckad än lycklig.
När hon blir uppsagd från sitt jobb håller hon det hemligt för sin omgivning och börjar istället trassla in sig i lögner.
Lögnerna växer och snart finner sig Amanda leva ett fullskaligt dubbelliv. På helgerna är hon den ansvarsfulla tvåbarnsmodern i villan i Bromma. I veckorna är hon den ensamstående flygvärdinnan i innerstan, som jobbar extra i en second hand-butik, får nya vänner och skaffar sig en yngre älskare.
Allt rullar på och Amanda trivs med sin nya tillvaro, ända tills den dag hon upptäcker att hon inte är den enda som ljuger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar