söndag 26 juli 2015

Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem


Den här boken har jag länge gått och tittat på. Nu till semestern blev det äntligen av att läsa den.
I början gick det lite segt att komma in i den men det kan också ha att göra med att jag inte riktigt hade tiden att läsa mer sammanhängande. Men sen har det gått med rasande tempo. Jag var fast! Härligt med en ny svensk deckare som hör hemma i Helsingborg och som även har lite danska inslag.
En pocket på ca 600 sidor och man får fundera mycket på hur och vem man är ute efter. Jag tycker det är en mycket bra debutbok och jag har redan sett nästa bok som jag nu ser fram emot.
Kul med en ny bekantskap och där man inte hade hört nåt om boken så man inte hade några förväntningar. Men nu har jag förväntningar på nästa bok :)

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar