måndag 13 juli 2015

Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg


Efter ha läst Sonjas sista vilja så ville jag läsa denna direkt och fortsätta historien om de tre kvinnorna och deras arv. Boken är bra men inte alls i samma klass som den första. Här blir det mer allvar och fler personer blandas in och tycker det blir lite sådär med historien. Det blir lite för ytligt.
Men är man ute efter mysig feel-good så rekommenderar jag båda dessa böcker.

När ekonomen Julie lämnar London för Paris drömmer hon om ljuv romantik, god mat och om att komma bort från sin kontrollerande mamma. Vid 37 tycker Julie att det är på tiden.Hennes mamma Edith tycker däremot att det är alldeles förfärligt när hennes dotter ger sig av till Frankrike. Tänk om Julie träffar en fransman, det är mer än Edith klarar av att tänka på.Men är det den verkliga anledningen till Ediths protester? Vilka hemligheter gömmer sig egentligen bakom hennes perfekta yta och varför vägrar hon att prata om sina egna ungdomsår i Paris?Mystiken tätnar när journalisten Kicki och fotografen Fredrik hittar kvarglömda fotografier i Julies lägenhet. Fotografier på Sonja tillsammans med Frankrikes president!Sonjas tre bästa vänner Rebecka, Maggan och Susanne förstår ingenting. Men Sonja har haft ännu en hemlighet som hon inte delat med sig av till sina väninnor.Och den har visar sig vara den största av dem alla.

1 kommentar:

  1. Köpte Sonjas sista vilja på bokrean, men har inte läst den än. Förmodligen passar den när jag är less på mörka, dystra deckare :)

    SvaraRadera