fredag 17 juli 2015

Stöld av babian av Anna Karolina


Den här boken upptäckte jag nyligen. Men först på grund av namnet på författaren. Själva titeln lockar inte så mycket :)
Det här är Anna Karolinas debut. Om Amanda som precis har blivit polis och har valt att gå den vägen för personliga skäl. Hon vill ta reda på vilka som ligger bakom sin systers död.
Vi får följa med i den undre världen och i polisens korridorer. Det är en riktig bladvändare och det händer mycket hela tiden. Man vet inte vem man kan lita på och det sker en del samarbeten mellan undre världen och polis i hemlighet. Jag gillar Amanda som har skinn på näsan och vågar ta för sig fast hon är ny inom polisen.
Jag var fast i boken och såg att nästa bok redan finns ute så inom kort måste jag läsa den.
En otroligt bra debut av Anna Karolina och ännu trovärdigare blir det när hon har jobbat som polis sedan 2001 så hon har en bra inblick.

Adnan har just avtjänat ett straff för grovt narkotikabrott. Nu måste han skaffa stålar snabbt för att betala sina skulder. Magnus är kriminalkommissarie och balanserar på lagens gränser i sin jakt att sätta dit buset. Han är svag för kvinnor.

Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Två män ligger överst på listan: en kriminell och en polis. Hon är beredd att offra allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar