onsdag 13 juli 2011

Elsas värld av Sofi Fahrman


Detta är andra boken om modebloggaren Elsa Gustavsson. Hon har precis fått jobb på Sveriges största tidning, Bladet där hon ska utföra flera uppdrag.
Hon är fortfarande tillsammans med Hugo men det finns lite problem i bakgrunden och kan de lösa dessa?
Elsa får även oväntad konkurrans av en annan bloggare på en annan tidning. Hur ska detta gå?
Jag tycker det är kul att läsa om Elsa och hennes liv. Men ibland vill jag helst bara få hoppa över ett par sidor och slippa läsa vissa pinsamma delar. Men Elsa är cool och gör det bästa av situationen. Vi får tips och råd om resor, restauranger och affärer.
En skön och ungdomlig bok om dagens bloggsamhälle.

Andra delen i Elsatrilogin är här! Elsas resa tar läsaren från Stockholms modekretsar till New Yorks hippaste nattklubbar och från Los Angeles kändisfester till det årliga luciafirandet i Åre. Efter en fantastisk semester på Franska rivieran tillsammans med Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm - med fler problem framför sig än någonsin. Som Bladets nya modeankare blir det första uppdraget att rapportera från New Yorks modevecka, vilket ju hade varit jättekul om Elsa bara inte hade haft problem med sitt visum ... Och Mikaela von Platzer på den konkurrerande kvällstidningen är henne ständigt hack i häl och tävlar om samma scoop! Till råga på allt har Elsa ingenstans att bo - hennes och Marias andrahandskontrakt är på väg att gå ut och Elsa har varken tillräckligt med pengar eller kontakter för att skaffa sig en egen lägenhet. Dessutom är Hugo fortfarande deprimerad efter Den Stora Katastrofen med den förra kollektionen. Det mesta skulle ju förstås ordna upp sig om Hugo bara kunde be henne flytta in hos honom ... Men självklart kommer Hugos häxa till mamma i vägen och ingenting blir riktigt som Elsa hade tänkt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar