tisdag 31 maj 2016

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan


Vet inte hur länge jag har väntat på att denna bok skulle komma i pocket. När jag väl såg att den fanns ute så tog jag den direkt från pallen i butiken så den hann inte ens upp på hyllan :)
Nackdelen med en sån här bok är att den tar slut för fort :( Jag ville läsa långsamt och hålla känslan och mysheten kvar länge men inom ett dygn var den färdigläst. Ja det säger nog det mesta om vad jag tycker :) Ja, jag vet. Det är en klassisk feel-good roman och man vet exakt vad som händer i dessa böcker men det är det jag gillar. Jag älskar att drömma mig bort och uppleva det. Denna står mig extra nära då jag älskar att baka så jag började direkt fundera på vad jag skulle baka för bröd osv när jag läste om allt gott och kunde känna alla härliga dofter som beskrevs:)
Sen är det såklart lite olika relationer vi får vara med om i boken som hör till och jag fastnar för flera av karaktärerna.
Och nu vill jag såklart ta tag i nästa bok om bageriet som finns ute men den får suktas lite till :)

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar