tisdag 17 maj 2016

Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson


Åh, vilken underbar feelgood-roman! Den här ville jag ta varje tilfälle att läsa. Den är så mysig och att få följa med på den långa pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien var nästan som att man var där själv. Att få uppleva alla de människor som Emma möter under sin vandring är så härligt. Jag kan nästan se allt framför mig. Tyckte det var så tråkigt när boken tog slut men som tur är så finns det två böcker till :)

När vi lär känna Emma har hon utarbetad flytt karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London där Eric, amerikanen hon blivit handlöst förälskad i, bor. Deras relation blir komplicerad och utvecklas i en helt annan riktning än Emma tänkt sig. Hon lider sig igenom tiden i London och hankar sig fram på tillfälliga jobb. Av en tillfällighet hör hon talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och får en ingivelse att den är precis vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren.

Att vandra långa sträckor dag efter dag är jobbigare än Emma någonsin kunnat föreställa sig. Under mödosamma dagar till fots genom den spanska landsbygden tvingas hon konfrontera sina mörkaste tankar och minnen från det förflutna. Men hon är inte ensam. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika världsdelar och bakgrund. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan. Emmas spontana infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar