tisdag 31 maj 2016

Står dig ingen åter av Anna KarolinaDå var det dags för andra boken om polisen Amanda. Det har dykt upp ett nytt fall som leder till en känd maffialedare och Amanda blir delaktig och sätter sig själv i riskzonen både arbetsmässigt och privat men det är hennes eget val. Finns en bakgrund till detta val och det är på grund av hennes två barn som Amanda har ihop med Adnan som är en misstänkt polismördare och som inte vet om att han är pappa till samt är delaktig i detta nya fall.
Det händer saker i boken hela tiden och jag vill bara få läsa. Jag gillade Anna Karolinas första bok "Stöld av babian" så denna var ett självklart val och man vill såklart veta hur det går för Amanda och Adnan. Mycket står på spel när man blandar ihop de två världarna som kriminell och polis.

En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic.
På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt till nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel.

Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar