fredag 27 maj 2016

Vredens tid av Stefan Tegenfalk


Oj, ja här har vi en riktigt hyllvämare. Den har stått i bokhyllan ett par år. Gissar på att det är för att jag har den som en tjock inbunden bok och läser mest bara pocket just för att jag ofta har med en bok i väskan när jag har lång restid till och från arbetet.
Men nu har jag varit hemma och då passade jag på att läsa denna.
Man slängs snabbt in i boken och det är bra men sedan blir det lite segt här och var och jag tappar intresset lite. Men i det stora hela så gillar jag boken och jag gillar personerna.
Men tyvärr inte tillräckligt mycket för att ta tag i nästa bok som också står i hyllan. Andra böcker som lockar mer. Men ska nog inte vänta för länge med att ta nästa men kanske till semestern då man är ledig :)

En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken.
Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga.

Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar